Så byder vi dig velkommen til en ny verden med mange fordele. Udover det grønne fodaftryk, som du netop har plantet, så er der ligeledes en stor økonomisk gevinst at hente, når du vælger at investere i en ladestander til din elbil.
Med en ladestander i din garage, dit sommerhus eller i din virksomhed sparer du tid og penge, når du oplader din elbil. Du får større frihed, da du kan lade natten over, imens du får din nattesøvn. Og næste morgen kan du sætte dig til rette i en forvarmet og fuldt opladt bil. Rigtig god tur!
Hvis du er helt nybagt elbil-ejer har du sikkert også tænkt over, hvilken lademetode der er bedst for dig. En stor andel vælger at spare besværet ved at lede efter offentligt placerede standere, og i stedet anskaffe en til sit eget hjem. Dette er der naturligvis både fordele og ulemper ved. Disse vil nu blive gennemgået og opvejet, så du som nuværende eller kommende elbil-ejer selv kan forholde dig til valget.
Med elbil har du forskellige muligheder for at oplade dit køretøj. De mest gængse løsninger er ladning ved hjælp af offentligt placerede standere, som oftest er ejet af private operatører. Det kunne for eksempel være Tesla, Clever eller E.ON. Disse kan benyttes ved abonnementsløsninger eller engangsbetalinger. Standerne er typisk placeret på tankstationer eller parkeringspladser. For at finde frem til de offentlige ladestandere er den nemmeste løsning, at hente operatørernes mobil app, hvor det vil være muligt at kortlægge ladestandernes placeringer. De fleste kan også, ligesom tankstationer, findes på Google Maps.
Hvis du ønsker en høj grad af frihed med din nye el- eller hybridbil, vil det altid kunne svare sig med din egen ladestander i hjemmet. Det giver dig frihed gennem den uafhængighed du får. Du får tilmed pålidelighed ved altid at være ladet op når du forlader din indkørsel. Dermed skal du ikke i samme grad bekymre dig om, at skulle finde en stander og lade din bil, inden du kører hjem fra arbejde. I mange tilfælde vil det ikke kunne undgås at benytte sig af flere løsninger, men der hersker ingen tvivl om, at en hjemmestander giver mere frihed i hverdagen.
Der er mulighed for at leje en ladestander til hjemmet hos forskellige leverandører.
Alternativt kan man undersøge, om der er mulighed for at lave en aftale med sin boligforening eller lokale bilforhandler, om leje af deres ladestandere. Undersøg eventuelt de nærliggende ladestandere, og hvem der ejer dem.
Skulle du stå i en situation, hvor du skal tanke op, men ikke er i nærheden af en ladestander, er det muligt at lade gennem et mormor-kabel, som kan monteres direkte i en stikdåse. Dette kabel får du med som standard når du køber bilen.
For at finde ud af hvilken løsning der er mest gavnlig for dig, er det vigtigt at du tænker på dit kørselsmønster.
Strømmen er uden tvivl billigere hjemme, og indgår samtidig i din almindelige elregning. I processtrømaftalen får du tilmed afgiften sat ned på dit strømforbrug. Det vil derfor altid være billigst at tanke hjemme. Tænk igen på dit kørselsbehov. Hvor lange ture kører du? Vurder herefter procentvist hvor meget du tanker hjemme kontra ude.
Med viden om de ovenstående faktorer kan du begynde at lave en beregning som giver et billede af, hvilken abonnementsløsning som er mest rentabel for dig.
Når du køber installation af ladestander hos AL10EL, er det kun vores egne autoriserede og uddannede medarbejdere, som udfører installationen hos dig.
AL10EL er medlem af TEKNIQ og derfor er vores kunder er omfattet af TEKNIQs Garantiordning.
Dette betyder blandt andet, at kunder har mulighed for klage over udført arbejde til Ankenævnet for Tekniske installationer. Skulle du som kunde, få helt eller delvist medhold i en evt. klage, og den indklagede installatør ikke efterlever ankenævnets afgørelse, dækker TEKNIQs Garantiordning op til 150.000 kr. inkl. moms.
AL10EL anbefaler derfor altid at vælge installatør som er medlem af TEKNIQ.
Herunder kan du læse, hvad standardinstallationen i AL10EL Ladepakke dækker over:
Hvis der opstår ekstraomkostninger ved installationen, vil du blive opkrævet for disse i medgået tid og materialer.
AL10EL stiller følgende krav i forbindelse med udførsel af standardinstallationen:
Eksempler på ekstraomkostninger:
Som kunde er du desuden selv ansvarlig for:
Eventuelle reparationer som maling eller pudsning efter installationen.
Hvis du selv har udført gravearbejde til kabelføring, skal du dække renden til, efter installatøren er kørt.
Info:
Type af indregnet ladeboks er som: EVON ONE, WIFI/BLUETOOTH/4G, 16A, 3-FASET MED UDTAG, TYPE 2, IP65
Hvor meget strøm en ladestander til en elbil bruger, er meget afhængig af hvor langt du kører, men også hvad du giver for strøm.
Det koster typist 2,5 kr pr 1 kwH.
Hvis man tager udgangspunkt i en elbil med 40 kwH, vil det koste 100 kr. at lade sin elbil helt op.
2,5 kr. x 40 kwH = 100 kr.
Dette er ikke for alle elbiler at det koster 100 kr. for en opladning. Det afhænger af hvad batteriet på din elbil kan indeholde.
FDM.dk har regnet ud hvad det vil koste at køre i en elbil vs. en benzin bil om året.
Hvis man kører 20.000 km om året i 5 år, vil man i en elbil betale 3,02 km pr. km. Alt imens hvis man kører i en benzin bil vil det koste 3,20 kr pr. km.
Du kan med disse beregninger se om du vil have en besparelse ved at have en elbil med ladestander i dit hjem og hvor meget strøm bruger en ladestander til en elbil.
Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet flere forskellige videoer omkring hjemmeopladning.
Følg med i deres anbefalinger ifm. korrekt og hensigtsmæssig opladning af din elbil, så du er godt rustet inden installationen.
Du finder her en video omkring dine forskellige muligheder ifm. opladning af din elbil samt hvilke lovkrav, du skal tage højde for. For den mest optimale og sikre opladning, skal du have et separat kredsløb med egen sikringsgruppe og fejlstrømafbryder. På den måde får du en ny separat installation, som er allokeret til opladningen af din elbil. Det sikrer dig mod overbelastning af hjemmets andre husholdningsapparater.
Det er vigtigt, at din ladestander installeres korrekt, da der ellers kan være risiko for forhøjede temperatur, ødelagte ledninger og i værste tilfælde, kan der udbryde brand.
Lad os hjælpe dig godt på vej. Du er også velkommen til at kontakte os på telefon 48712255, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig, eller hvis du har spørgsmål.
Hvad kræver det at have en ladestander til elbil hjemme?
Du skal have adgang til din eltavle og plads til installation af ladestander.
Det kan lyde og virke meget simpelt, når man skal have monteret sin nye ladestander i sin private bolig.
Inden implementering og montering kræver det at du har rådført dig hos en autoriseret installatør. Det er nemlig essentielt for sikkerheden af din bolig og elbils strømforsyning. Som den primære opladnings mulighed for din indkøbte elbil, er det vigtigt at alt er installeret korrekt.
Installation af ladestander, hvor skal den stå?
Der findes forskellige muligheder, når du skal have monteret din ladestander. De fleste elbilsejere vælger selvfølgelig at få den monteret tæt på boligen og hvor bilen skal holde parkeret.
Du har mulighed for at få sat ladestanderen op på en væg, dette kan både være på boligens væg eller i en garage, hvis huset har dette.
Ligeledes for at gøre det mere fleksibelt, findes der flere ladestandere, hvor det er muligt at få monteret en fritstående pæl, hvor ladestanderen, vil kunne påmonteres.
Er du i tvivl om dine muligheder, står AL10EL til rådighed til at hjælpe dig med rådgivning og montering af dette. Og du skal derfor ikke selv bekymre dig om placering og korrekt installation.
Kan man nøjes med mormorladekabel?
Det anbefaledes at ”mormor” ladekablet kun bruges som en nødløsning. Navnet mormor kabel er også kendt som ”nød-ladekabel” og ”gæste ladekabel”. Dette fordi det oftes bruges, hvis man er steder, hvor en ladeboks ikke er mulig at tilgå.
Ved brug af mormorkabel, betyder dette at opladningen oftest kan tage lang tid – op til flere timer før batteriet er fuldt opladt, samt er det ikke bygget til at kunne oplade en elbil, da der kan opstå store overbelastninger over længere tid.
Dette undgår man ved at få installeret en ladestander hjemme.
Kan en ladestander sørger for fuld opladning hver morgen?
Efter at du har fået installeret og implementeret en ladestander på dit areal. Kan du være sikker på at vågne op, til en fuld opladt bil. Så længe elbilen er sat til ladestanderen selvfølgelig.
Du er sikret strøm på din elbil, hver gang du skal bruge den. Dette giver dig også mindre bekymringer og mere frihed i forhold til opladningen af din elbil i løbet af dagen.
Flere modeller har desuden mulighed for at installeres til hvornår bilen skal oplades og du derfor kan opnå den billigste opladnings pris. (prisen for din el)
Hvorfor skal jeg vælge en ladestander til hjemmet?
Der er mange fordele ved at investere i en ladestander til din elbil. Når først ladestanderen er erhvervet, er der en økonomisk gevinst at hente – men vigtigst af alt, så opnår du en stor frihed.
Med en ladestander i hjemmet, kan du nemlig oplade din bil, imens du sover. Det anbefaledes, at du bruger aften- og nattetimerne til opladning af din elbil, da du på den måde aftager noget af den overproduktion af strøm, som bliver produceret over natten af vedvarende energikilder. Du får derved en billigere pris på din strøm, end du gør om dagen.
Hvorfor kan jeg ikke bare bruge min mormor-lader?
Som tilbehør til alle elbiler findes en nødlader, der kan oplade din bil fra en hel almindelig stikkontakt. Det er den såkaldte ”mormor-lader”.
Denne oplader må kun anvendes i nødstilfælde! Og den må kun tilsluttes en stikkontakt, som er installeret som et elbils-opladningsstik.
Det er langt fra alle, som er klar over de store risici, som kan være forbundet med at bruge denne metode. For oplader du med 6 ampere over en længere periode, kan det have store konsekvenser, hvis elinstallationen du anvender, ikke er rustet dertil.
Det er vigtigt at pointere, at det ikke er selve nødladeren, som er farlig at anvende. Det er derimod elinstallation, som den tilsluttes, der ikke nødvendigvis er forsvarlig at oplade fra.
Opladning med en mormor-lader er derfor ikke en holdbar og hensigtsmæssig løsning. Den er KUN tiltænkt nødstilfælde – og en opladning derfra bør som tommelfingerregel ikke overstige mere end 2 timer. På den måde har din elbil fået tilstrækkelig med strøm til, at du kan køre mod den nærmeste hurtiglader og oplade din elbil færdig.
Når du anskaffer dig en ladestander til din elbil, opnår du derved en hurtigere opladning samt en langt større sikkerhed for dig, din elbil og din bolig.
Hvad koster det at lade min elbil op?
Ved hjemmeopladning koster det typisk omkring 2,5 krone pr. kilowattime. Hvis vi tager udgangspunkt i en elbil med 40 kWh, vil det koste 100 kr. at lade din elbil helt op.
Prisen kan dog variere, da det afhænger af, hvad du betaler for strøm, og hvad batteriet i din elbil kan indeholde.
Hvis din bolig har solceller, kan udregningen ikke generaliseres. Med strøm fra solceller kan du nemlig lade din elbil op med billigere grøn energi. Et solcelleanlæg giver dig mulighed for at bruge alt den strøm, som du selv producerer.
Hvorfor bør jeg investere i en ladestander til ferieboligen?
Det kan være svært at finde hurtigladere i sommerhusområderne. Ejer du derfor et sommerhus eller anden feriebolig, vil det være ideelt, at få monteret en ladestander.
Det gør det ikke kun nemt og belejligt at have muligheden for at lade din elbil op, når det passer dig. Med den stigende tendens til køb af elbiler, i både Danmark og udlandet, giver det ligeledes en fordel, hvis du skal udleje din feriebolig til turister eller andre gæster.
Du får på den måde et konkurrencedygtigt sommerhus, som skiller sig ud fra naboens, når turisten skal vælge feriebolig. Og du kan tilmed få en mulig højere udlejningspris for din feriebolig og tjene din ladestander til elbilen hjem igen.
Du gør det både nemt og bekvemt for dig selv og din kommende ferieboliglejer.
Hvorfor er transientbeskyttelse så vigtigt?
Hvorfor vælge AL10EL som din montør?
Vi hos AL10EL har over 100 års erfaring i branchen, samt er vi godkendt af sikkerhedsstyrelsen og Tekniq, som et sikkerheds- og kvalitetsstempel, som sikrer kunden kompetente og erfarne medarbejdere.
Montøren vil sørge for at trække kabler mellem ladestander og din allerede eksisterende strømtavle som er installeret i din bolig. Ydermere vil montøren også tage hensyn til om det er nødvendigt for dig at få opsat en supplerende eltavle til ladestanderen.
Samt vil der i forlængelse af dette blive undersøgt og gennemtjekke at alle kabler og strømforbindelser er opsat korrekt. (For installationen af ladestanderen).
Som autoriseret elinstallatør sikrer vi dig, at alle gældende regler og sikkerhedsregler bliver overholdt.